Even sfeerproeven: Basisopleiding Glazenier na 6 weken

Alweer zes weken lang zijn we elke donderdag en vrijdag met 19 studenten heerlijk aan de slag in de Glasloods! De Basisopleiding Glazenier start met kennismaken. Met elkaar, met de werkplaats, de gereedschappen en machines en met het glas! Een aantal studenten heeft al ervaring, anderen beginnen vanaf nul. Met steeds de overeenkomst dat iedereen graag met z'n handen werkt en geniet van het creatief bezig zijn. 

Een van de deelnemers: "In deze Tiffany module leer je niet alleen de techniek, maar kun je ook echt je eigen creativiteit kwijt, dat vind ik heel leuk. Bijvoorbeeld bij het maken van patronen en het kiezen van kleuren. De docenten staan daar ook voor open, je mag jezelf uitdagen en nieuwe dingen proberen."

Volgende week vieren we een weekje herfstvakantie en daarna gaan we vol energie aan de slag met de module glas in lood. Meer planmatig werken, meten en rekenen, een nieuwe uitdaging! 

Een andere deelnemer: "Ik vind het inspirerend om anderen dingen te zien maken, dat helpt mij enorm. Het zorgt voor nieuwe ideeën en helpt je die drempel om 'gewoon te beginnen' over. Met elkaar mee kijken, dat doet mij goed. En ik heb veel zin om ook alle andere technieken te gaan leren!"