Basisopleiding Glazenier gestart - 1 plek vrijgekomen op de donderdag

Op 14 en 15 september was het zover, de eerste lesdagen van de Basisopleiding Glazenier bij Glasloods038! Er ging een hectische tijd aan vooraf, degenen die de Glasloods kennen zullen er wel iets van herkennen;) Maar met de nodige zweetdruppels en een vleugje stress hier en daar is de interne verhuizing afgerond. Al het nieuwe gereedschap hangt netjes aan de muur en een extra glasoven is geïnstalleerd. Van nieuwe prullenbakken tot het printen van de studiehandleiding en daarvoor nog even snel een 4-gaats perforator bestellen: een opleiding starten is een behoorlijke klus:)

Maar, des te groter is de voldoening wanneer er zoveel enthousiaste studenten aan de nieuwe werkbanken staan! Arjan:Het zijn twee heel gevarieerde groepen, van jong tot oud, van nooit glas gesneden tot behoorlijk wat ervaring. De gemene deler is het enthousiasme, iedereen heeft zoveel zin om aan de slag te gaan! Het is echt genieten om dat te zien.”

De eerste dag stond ik het teken van kennismaken. Met elkaar, de docent, maar ook met alle gereedschappen en machines in de werkplaats. We zijn gestart met een klein werkstuk waarin zowel koperfolie (Tiffany techniek) als lood gebuikt wordt. De komende weken gaan we (een kolibrie) ontwerpen en onze ontwerpen digitaliseren, en een eigen ontwerp Tiffany werkstuk maken.

Een van de deelnemers over de eerste lesdag: “Ik vond het gelijk heel leuk en ook echt uitdagend. Glas in lood is echt een vak, het snijden en breken is moeilijker dan je denkt, je merkt gelijk dat je echt ervaring moet opdoen. Maar, die uitdaging maakt het juist ook leuk. De groep is gezellig en heel divers, het was echt een leuke start!”

Wie ook de opleiding wil volgen moet wachten tot volgende groep start, maar, vanwege gezondheidsomstandigheden is 1 deelnemer op de donderdag afgehaakt en is er een plek vrij gekomen. De snelle beslisser kan dus nog instromen in het huidige studiejaar!